|
|||||||
| Kayıt ol | Yardım | Spatyom Chat | Blog | Üye Listesi | Ajanda | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
||||
|
||||
|
7 günde Einstein gibi olmanın yolları
Hangimiz bir gün yataktan kalkıp da daha akıllı olduğumuzu görmek istemeyiz ki? Bu dilek her ne kadar ütopik olarak görülse de bir bilim adamının yöntemi, 1 hafta gibi kısa bir sürede, zekayı yüzde 40 oranında artırmanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Beynin herhangi bir kas gibi olduğunu ve egzersizlerle güçlenebileceğini öne süren İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi’nin Biyomedikal Bölümü’nden Prof. Mark Lythgoes’in 1 hafta süren programı BBC’de yayınlandı. Programa katılan 100 kişinin IQ’larında, yüzde 40 oranına varan artış görüldü. Bu artış katılımcıların programa katılmadan önce girdikleri testle, programdan sonra uygulanan test sonuçları karşılaştırılarak elde edildi. {mosgoogle none} İşte bir haftalık program Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın. Pazar: Sabah saatlerinde bulmaca çözün. Ve kısa yürüyüşe çıkın. Pazartesi: Akşam yemeğinde yağlı balık yiyin. İşe ya yürüyerek ya bisikletle ya da daha önce kullanmadığınız bir araçla gidin. Salı: Sözlükten bilmediğiniz sözcükleri öğrenin. Ve bunları günlük konuşmanızda kullanmaya çalışın. {mosgoogle none} Çarşamba: Yoga, Pilates ya da meditasyon derslerine katılın. Daha önce tanımadığınız bir insanla konuşun. Perşembe: İşe daha önce kullanmadığınız bir yoldan gidin. Televizyondaki ciddi bilgi programlarını izleyin. Cuma: Alkol ve kafein tüketmekten kaçının. Alışverişe çıkarken listeyi ezberlemeye çalışın. Yazan: Ana Kaynak: The Guardian-Men’s Health
______HEJA ÇEVİK______ Sitemizin Facebook grubu kurulmuştur. http://www.facebook.com/group.php?v=....2173126765..1 Sitemizdeki saygın havayı Facebook grubuna taşıyıp Türkiye'nin en saygın parapsikoloji ve metafizik konularının paylaşıldığı sitesi olmayı devam etme dileğiyle hayırlı olsun... Sizden ricamız grubumuzu benzer konuların paylaşıldığı alanlarda duyurmak... |
|
|
|||
|
|||
|
Denemek gerke dicem ama bunları yapmak zor
iş sebebiyle vakit kalmıyor ayrıca iş yarım saatlik yolda olunca yürüyerek 4 saatte vs alınacağı için yürüyerekte gidilmez. Stresli iş hayatı olduğu içinde alkol ve kafein tüketmeden hayat geçmiyo. Ben zeki olamayacağım hiçbi zaman ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Cumartesi: Dişinizi her zaman kullandığını elinizle değil, diğeriyle fırçalayın. Ve gözünüzü kaparatak duş alın.
Hiç birşeye zamanınız yoksa bunun gibi şeyler yapmak yeterli.Günde 5 dakikalığına ters elle yazı yazmaya çalışmak bile biraz olsun birşeylere yarar... Biraz kendinize zaman ayırmanızı öneririm.Kendinize zaman ayırmadan sürekli çalışmak ne kadar sağlıklı olabilir?
______HEJA ÇEVİK______ Sitemizin Facebook grubu kurulmuştur. http://www.facebook.com/group.php?v=....2173126765..1 Sitemizdeki saygın havayı Facebook grubuna taşıyıp Türkiye'nin en saygın parapsikoloji ve metafizik konularının paylaşıldığı sitesi olmayı devam etme dileğiyle hayırlı olsun... Sizden ricamız grubumuzu benzer konuların paylaşıldığı alanlarda duyurmak... |
|
|
||||
|
||||
|
güzel paylaşım emeğine sağlık bende denemeye çalışıcam
|
|
|
||||
|
||||
|
Önemli değil.Eminim faydası olacaktır...
|
|
|||
|
|||
|
Aslında bu zekayı değil hafızayı kuvvetlendirecek birşeydir. Zeka %80 doğuştan %20 sonradan gelişir bunu şimdi yapmanın bir gelişim sağlayacağını düşünmüyorum ama hafıza için çok güzel teknikler teşekkürler
|
|
|
||||
|
||||
|
Haklısınız...
Rİca ederim...
|
|
|||
|
|||
|
Ben nerdeyse 5-6 gündür sol elimle yemek yiyor,sol elle yazı yazıyorum(5 dk gibi bir süre) ve sol el cidden gelişti artık sağ el gibi dikatli ve düzgün kulanıyorum öncede çok zordu bunları yapmak benim için
.Şimdi gözleri kapayarak duş almaya başlarım.
|
|
|
||||
|
||||
|
Gerçekten çok güzel bir uygulama,bu hafta olmasada,diğer hafta mutlaka deneyeceğim.Teşekkürler : )
|
|||
|
|||
|
Ben sabah kendimi bulamiyorum...bulmaca cozmek,kisa yuruyus....zor....
Su soguktada ben derse nasil yuruyerek gideyim ortalik kis kiyamet hafiza kuvvetlendirecem diye sokakta donup kalacam...Allah muhafaza...
|
![]() |
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|