|
|
||||
|
||||
|
Hipnoz veya psikolojik ayrışma halindeki süjede, içinde bulunduğu yaşamındaki ya da geçmiş yaşamlarındaki (enkarnasyonlarındaki) izlenimlerin tekrar canlanması olayına ve bunu sağlayan yönteme verilen addır.
Grekçe "ektos" (dışında, dışta) ve "mnimi" (hafıza) sözcüklerinden türetilen terim, ilk kez Fransız araştırmacı Dr. Pitre tarafından kullanılmıştır. Ekminezi olayında, hipnoz haline giren süjenin, "anıları hatırlaması" değil, eskiden cereyan etmiş olayları "yeniden yaşaması" söz konusudur. Ekminezi deneylerinde, süjenin uyanık haldeyken tam hatırlayamadığı veya tamamen unutmuş olduğu olayları bile tüm ayrıntılarıyla yeniden yaşadığı görülmüştür. Ekminezi, reenkarnasyonun en önemli kanıtlarından biri olarak kabul edilir. Çeşitli ekminezi deneylerinde, yabancı dil bilmeyen süjelerin yabancı dil konuştukları, hiçbir müzik aletini çalmasını bilmeyen süjelerin de org ve piyano ile klasik müzik yapıtlarını çaldıkları görülmüştür. Süjelerin geçmiş yaşamları (enkarnasyonları) ve yaşadıkları ev hakkında verdikleri ayrıntılı bilgilerin de, sözü edilen yerlerde yürütülen soruşturmalar ve eski kayıtların incelenmesi sonucunda doğru olduğu anlaşılmıştır. Hipnoz yoluyla ekminezi üzerinde en fazla çalışmış kişilerden biri olan ABD'li psikolog Helen Wambach, 1088 süje üzerinde yaptığı ekminezi deneylerinin verileri sonucunda, ekminezinin reenkarnasyondan başka bir açıklaması olamayacağı sonucuna varmıştır. Psikolojik ayrışma yoluyla ekminezi yöntemini Dr. Bedri Ruhselman geliştirmiştir.
______HEJA ÇEVİK______ Sitemizin Facebook grubu kurulmuştur. http://www.facebook.com/group.php?v=....2173126765..1 Sitemizdeki saygın havayı Facebook grubuna taşıyıp Türkiye'nin en saygın parapsikoloji ve metafizik konularının paylaşıldığı sitesi olmayı devam etme dileğiyle hayırlı olsun... Sizden ricamız grubumuzu benzer konuların paylaşıldığı alanlarda duyurmak... |
|
|
||||
|
||||
|
teşekkürler bilgilendirme için
reenkarnasyonla ilgili olduğunu düşünüyorum ben de kesinlikle
|
|
|
||||
|
||||
|
Tek bir açıdan bakmak tabiki bu olayları reenkarnasyon olarak nitelememizi sağlayacaktır.Fakat bilinemeyene tek bir açıdan bakmak yanılsamalara sebep olacaktır.
Bu konu hakkında detaylı bir makale okumuştum.Bulduğum zaman , zaman kaybetmeden burada paylaşmak iyi olacak. |
|
|
||||
|
|
||||
|
hipnoz altında kişilerin sorulan sorulara cevap verme zorunlulukları olduğundan baskı altında yanlış cevaplar verdikleride bilinmekte
|
|
|
||||
|
||||
|
iyi ama baskı altında nasıl bilmedii bi müzik aletini çalmayı başarabilir ki_?
|
|
|
|||
|
|||
|
hayır reenkarnasyonlardan başka bi cevabı var. Ekiminezi nedir? geçmişte yaşadığımız bir şeyi en ince ayrıntılarıyla tekrar hatırlamamız. Kişi o anı en ince ayrıntılarıyla hatırlıyorsa o an piyano çalmayı bilmesede yada yabancı dil konuşmayı o anı en ince ayrıntısıyla hatırladığına göre taklit edebilir. Yani diyelim ki hatırladığı o anda yanında birisi piyano çalıyor o anı en ince ayrıntılarına göre hatırladığına göre hiç müzik aleti çalamasada piyano çalan o kişinin el hareketlerini taklid ederek çalabilir. yada o anısında yabancı dil konuşan birini dinleyip onu taklit edebilir. Bu taklit olayı gayet mantıklı mesela ben hiç piyano çalmayı bilmememe rağmen kız arkadaşım için bi parçayı(james blunt good bye my lover) çalmayı öğrenmeye çalışmışştım annem müzik öğretmeniydi ve ben hiç nota bilmiyordum şarkının piyano notaları toplam 7 sayfa yani aynen sizin dediğiniz gibi hiç piyano çalmayı bilmeyen birisiydim annemden bana öğretmesini istedim annemin el hareketlerini yavaş yavaş tekrarlayarak 7 sayfa notadan oluşan parçayı ezbere çalmayı öğrendim taklit yoluyla
|
|
|
||||
|
||||
|
iLk Defa Duydum Tşşkr Ederim
|
||||
|
||||
|
Peki ya hipnozdaki kişi kendi hayatında hiç yaşamadığı birşeyi canlandırmaya başlarsa?
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:20.
Forum SEO by Zoints