Alt 03-11-2010, 01:26
Tyrael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tyrael Tyrael isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Standart Ne demek istemişlerki ?

Eğer ki Tanrı hayvanlara bir tür ahlak vermiştir deniyorsa, o zaman homoseksüel davranış gösteren hayvanları ya atladı, veya o hayvanları herhangi bir tanrı yaratmadı. yoksa acaba hayvan olarak mı muamele görüyoruz çünkü ; Ahlak, size söylenen ne olursa olsun doğruyu yapmaktır. Din, doğru olan ne olursa olsun size söyleneni yapmaktır.
acaba burada ne denmek istenmiş bir çağrışım yapıyormu?
yok efendım dınımızde şöyledir falan diye açıklamar saçma olacaktır ben felsefi birşey soruyorum . sonra dinimde şu var bu var istemiyorum , dinde ne var bende biliyorum , sebebini arıyorum bu fikrin. cevap verenlere teşekkürler en azından düşünme zahmetine girmişlerdir .
Çok zorladım şansımı ve yatıştırdım hırsımı. Yaşama kafa tutarken kafamı kırdı cadının tılsımı. Bırak yine başa döndü bu Dünya yine başa sardı aynı kaset bıktım. Bu monotonluk maratonu onu tanı içine düşünce koştur ...
Alt 03-11-2010, 03:48
lal lal isimli Üye şimdilik offline konumundadır

insanlarla beraber yaşayan hayvanların bozulduğunu ve kendi doğalarından saptıklarını duymuştum ben onla alakalı olabilir bize benziyolarmış git gide
Alt 03-11-2010, 05:44
slaughter slaughter isimli Üye şimdilik offline konumundadır

doğada görünen ve bizim homoseksüel davranış sandığımız hayvan davranışları homoseksüellik olmaktan ziyade ,agreseksüel bir davranış olarak açıklanır:dominantlık sağlama yöntemi yani bir nevi.
hayvanların ahlak bilinci taşıdığını düşünmek zaten mantıklı bir fikir olamaz,kaldı ki o bilince ulaşsalar kendi medeniyetlerini kurabilirler vs
ayrıca insanlarda da seksüel eğilimde bozulma olarak görülen homoseksüellik zaten açıklanabilmiş bir durum değil.bunun sebebinin hormonlar,genetik ,ve ya beyin fonksiyonlarından kaynaklanan bir durum olabileceği düşünülüyor sadece.eğer bu cinsel eğilim fizyolojik bir sebepten kaynaklanıyorsa hayvanlarda görülmesi insanlarda görülmesinden ilginç olmayacaktır.ancak herhangi bi ahlaktan bahsetmek (hayvanlar için) çok mantıklı bir yaklaşım değildir.
Alt 03-11-2010, 11:24
Vice Vice isimli Üye şimdilik offline konumundadır

"Maymunlar arasında ahlak kuralları gözlemlenmiştir. Grup halinde yaşayan şempanzeler birbirleriyle muzlarını paylaşırken aralarından bir tanesi paylaşıma dahil olmaz ve hep diğerlerinin getirdiği muzları yerse, o maymun dışlanıyor. Benzer “şefkat” davranışları başka hayvanlarda da gözleniyor.
Burada gözlenen şey, grup olarak hayatta kalma şanslarını artırıcı (böylelikle genlerini sonraki nesle aktarma şanslarını artırıcı) bir davranış olan “muzları paylaşma” düzenine uymayan şempanzenin dışlanması. İnsanlarda da durum farklı değil. Dikkatli incelendiğinde ahlak kurallarının insanların grup olarak bir arada yaşamalarını kolaylaştıran kurallar olduğu ortaya çıkıyor. Elbette zeki canlılar olan insanlardaki ahlak kuralları çok karmaşık. Ancak maymunlarda gözlenen ahlak davranışlarından temelde çok farklı değil."
Konunun devamı ve kaynaklar için : http://suphecimelek.wordpress.com/20...mi-curutur-mu/

Konunun içinde ahlaktan bahsetmiştir hayvanlarda ahlak vardır.

"Fransa transseksüelliği ruh hastalıkları listesinden çıkaran ilk ülke oldu. Türkiye’de durum ne?
Ecem D.: Eşcinsellik çok önce çıktı Dünya Sağlık Örgütü’nün hastalık listesinden. Tıp literatüründe psikolojik hastalıkların tanı ölçütünü içeren DSM 4 diye bir kitap var. Bu kitaptan eşcinsellik çıktığı için Türkiye de uydu buna. Sadece ordu bunun eski versiyonu DSM 2’yi kullanıyor hâlâ ve orada eşcinsellik psikoseksüel bir hastalık."

Kaynak bir söyleşidir: http://www.milliyet.com.tr/Pazar/Hab...yoruz%E2%80%9D

" Eşcinsellik uzun yıllardır bilim çevreleri de dahil olmak üzere bir kimlik bozukluğu, hastalık, sapıklık gibi olumsuz ifadelerle tanımlanmıştır. 1974 yılında Amerikan Psikiyatri Birliği ve daha sonra 1992 yılında Avrupalılar (ICD) homoseksüelliğin ruhsal bir bozukluk olmadığı kararını almışlar ve bu kavramı hastalık sınıflandırmalarından çıkarmışlardır."

Kaynak: http://www.yardimx.com/turkce-indir/...ellikleri.html

Yani homoseksüellik hastalık değil doğuştan kaynaklanan birşeydir birey erkektir ama erkekten hoşlanır yada birey kadındır kadından hoşlanır. Bireyin kendini kadın hissetmesi genetik veya hormonal bir bozukluk olarak görülebilir ama özünde bozukluk değildir.

Konuyla alakam yoktur sadece bir kaç yanlışı düzeltmek istedim umarım yanlış anlaşılmam
Alt 03-11-2010, 11:26
Reborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Reborn Reborn isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Reborn - MSN üzeri Mesaj gönder

Sevgili Tyrael,

İçinde "tanrı" ve söylemleri olacak , hemde dinden bahsetmeyeceğiz
Neyse gelmek istediğin noktanın farkındayım,genede bir miktar gariplik ve zorluk olduğunu belirtmek istedim.

Önermelerinde tartışabileceğimiz saptamaların var , önce oradan başlayalım mı ?

" - Din, doğru olan ne olursa olsun size söyleneni yapmaktır. "

*** Buna katılmıyorum,evet din kisvesi altında yapılmak istenen bu;ancak gerçekte "din" dediğimizde insanın "benim dinim" dediğinde olması gereken şu : Dinim dediğini araştırmış mı? sorgulamış mı? yoksa rica ettiler de işte bende bu dindenim mi diyoruz? "Benim dinim " dediğimizde net,açık ve (söylendiği için değil) biz doğruluğuna kanaat getirdiğimiz ,şüphe etmediğimiz bir olgudan bahsediyor olmalıyız.Hoca dedi diye,yad cezalandırılmaktan korkuyorum diye değil.O nedenle "etiketi" din olan, ama içeriği "din" olmayan her neyse uymak,insana bahşedilen mekanizmaların çalıştırılmadan tatile gönderilmiş olması demektir.

" - Ahlak, size söylenen ne olursa olsun doğruyu yapmaktır. "

**** Ahlak göreceli ve soyut olduğundan o yana bu yana çekebileceğimiz,"ahlaksız" diye kolayca niteleyebileceğimiz bir hengame.Ahlak dediğimiz aslında şu ; "bana göre ahlak".Örneğin hırsızlık ; bir şeyi çalınan için "ahlaksızlık",hırsıza göre "normal ve olması gereken".Yoksa hırsız çalamaz,çaldığını yiyemez gibi.Ahlak aslında "ortak çoğunluğun" hayır dedikleri tanımlar.Misal bir hayvana kötü davranmak eğer yaşanılan toplumda ki çoğunluk için ahlaksızlıktır.Bu "ahlaksızlık" dediğimizi yapan için hiçde alakası olmayan bir tanımdır,üstüne alınmaz bile.Başkasının "ahlak kuralları gereği" diye bana söylediğini (yap diye dayattığını) düşünelim derim...Niye yapmalıyım,yada yapmamalıyım.Bulunduğum toplumun "kabul edilebilir" bir üyesi olmak için olması ??

" - Eğer ki Tanrı hayvanlara bir tür ahlak vermiştir deniyorsa "

****** Bak buradada kısır döngüye gireriz.Bir tür ahlak vermiştir aslında şu demektir,benim işime geldiği için bir tür ahlak vermiştir diyorum.Hayvanlar içgüdüsel yaşarlar ve bu içgüdeleri neyi talep ediyorsa onu yaparlar.Açsa yemek yer,üremesi gerekiyorsa ürer,kaçması gerekiyorsa kaçar,dinlenmesi gerekiyorsa dinlenir.Evet sayın lal'in dediği gibi bu döngüyü kırdığımızda doğası bozulur.Diyebiliriz ki ,yahu o zaman bizde korkunca kaçıyoruz,açsak yiyoruz,üremek için birleşiyoruz vb.
Fark şu tabi,açsak yiyoruz ancak "istersek" yemeyedebiliyoruz.Yada niye yediğimizi,yemek zorunda olduğumuzu sorgulayabiliyoruz.Düşünsene gazetede bir haber "falan falan hayvanlar derneği, ot kalitesinin bozulması nedeniyle açlık grevi başlattılar".Sadece yer.

Yazdığın paragrafta mana olarak ben insanoğlunun içgüdüselliğine,hayvansal örneklerle tanımlama çabaları olarak gördüm.

Derim selamlarla
Alt 03-12-2010, 09:34
pathologic pathologic isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Patolojik Mülteci

Alıntı:
slaughter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
doğada görünen ve bizim homoseksüel davranış sandığımız hayvan davranışları homoseksüellik olmaktan ziyade ,agreseksüel bir davranış olarak açıklanır:dominantlık sağlama yöntemi yani bir nevi.
hayvanların ahlak bilinci taşıdığını düşünmek zaten mantıklı bir fikir olamaz,kaldı ki o bilince ulaşsalar kendi medeniyetlerini kurabilirler vs
ayrıca insanlarda da seksüel eğilimde bozulma olarak görülen homoseksüellik zaten açıklanabilmiş bir durum değil.bunun sebebinin hormonlar,genetik ,ve ya beyin fonksiyonlarından kaynaklanan bir durum olabileceği düşünülüyor sadece.eğer bu cinsel eğilim fizyolojik bir sebepten kaynaklanıyorsa hayvanlarda görülmesi insanlarda görülmesinden ilginç olmayacaktır.ancak herhangi bi ahlaktan bahsetmek (hayvanlar için) çok mantıklı bir yaklaşım değildir.
tebrik ederim çok iyi yorum...
Alt 03-18-2010, 13:42
bemol bemol isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Alıntı:
Tyrael Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer ki Tanrı hayvanlara bir tür ahlak vermiştir deniyorsa, o zaman homoseksüel davranış gösteren hayvanları ya atladı, veya o hayvanları herhangi bir tanrı yaratmadı. yoksa acaba hayvan olarak mı muamele görüyoruz çünkü ; Ahlak, size söylenen ne olursa olsun doğruyu yapmaktır. Din, doğru olan ne olursa olsun size söyleneni yapmaktır.
acaba burada ne denmek istenmiş bir çağrışım yapıyormu?
yok efendım dınımızde şöyledir falan diye açıklamar saçma olacaktır ben felsefi birşey soruyorum . sonra dinimde şu var bu var istemiyorum , dinde ne var bende biliyorum , sebebini arıyorum bu fikrin. cevap verenlere teşekkürler en azından düşünme zahmetine girmişlerdir .

Tum yaratilanlarin bir fitrati vardir. Dunyayi ve evreni o fitrat uzerinden yorumlarlar. Bilincli veya bilinciz, ahlak bir gorecedir.

Bu yuzden hayvanlar escinsel davranislar gosterebilir.

Ve bu yuzden ornegin siz, annenizle veya babanizla cinsel iliskiye girmezsiniz.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil